Три въпроса, които ще ви помогнат да намерите истинската си мисия в живота

Едно от най-ценните неща е да откриеш призванието си в живота, да намериш смисъл от собственото си съществуване. На практика това е едина от най-важните ни задачи в живота, за да може този живот да бъде изживян пълноценно.

Да ставаш сутрин за работа и да правиш нещо, което плаща сметките - това не е голямо постижение. Но ако намериш това нещо, в което си наистина добър и което същевременно те кара сам да се чувстваш добре, това е вече успех. Така можеш и да си най-полезен на света около себе си.

Още Марк Твен го е казал: "Двата най-важни дни в живота на всеки човек са денят, в който се ражда, и денят, в който разбира защо". Всяка цел, която си поставяте трябва да е свързана с вашите най-дълбоки и съкровени мечти и вярвания. Казано така звучи просто, но на практика невинаги е толкова лесно постижимо, пише Entrepreneur.com. 

Ако все още не сте наясно какво е вашето призвание, тези три въпроса биха ви помогнали да го откриете:

1. Какво ви пречи да заспите нощем? Какво ви кара да мечтаете?

Всеки има нещо, което го кара да се разпалва и да говори с плам. Да го кара да се чувства жив. Нещата, които ви изпълват с вълнение, когато говорите за тях, които не ви дават покой дори нощем и ви държат будни, изпълвайки съзнанието ви с множество въпроси, идеи, проекти и т.н. - това е вашата истинска страст. Помислете кое е нещото в живота ви, което бихте посочили като отговор на този въпрос, и ще сте една крачка по-близо до откриване на истинската цел в живота си.

2. Какво ви кара да плачете? 

Един от най-продаваните австралийски автори Джон С. Максуел казва: "Да открием целта в живота си означава да търсим две неща: нашата страст и нашите таланти. Какво е най-съкровеното желание в сърцето ви, нещото което разпалва огън у вас? Какво ви кара да плачете? Кое ви кара да се вълнувате като малко дете? И в какво сте наистина добри? Няма друг човек в света, който да има същия талант, същите възможности, минало, опит и същото бъдеще като вашите". Ако разберете кое ви кара да плачете и разпалва огъня в душата ви, скоро ще осъзнаете и причината за това.

3. Какво бихте направили, ако ви оставаха броени дни живот? 

Представете си, че отивате на лекар за рутинен преглед, но там обаче ви съобщават ужасната новина, че сте болни от неизлечимо заболяване и ви остава съвсем малко живот. Какво би било първото нещо, за което ще се сетите, когато започнете да съставяте плана с "неща, които трябва да свърша, преди да е станало късно"? По-добре е ситуацията да е само въображаема, въпреки че пак е малко плашеща, но поставете се в нея и истински стойностните неща в живота ви ще изкристализират по-бързо, отколкото сте предполагали.

Източник: Entrepreneur.com