Представителите на коя държава дават най-много пари за разкрасяване

Митът, че мъжете не са толкова суетни, все повече се развенчава. В ерата на продуктите за разкрасяване и за мъже, това твърдение все повече губи значението си. Но къде мъжете са най-суетни и отделят най-много средства за разкрасяване?

Отговорът на тези два въпроса е един и същ. 

Южнокорейците са мъжете, които харчат най-много пари за козметика в сравнение с всички други представители на силния пол по света, сочи проучване на пазара, цитирано от Нова телевизия. 

Козметичните компании имат специални модни линии, предназначени за представителите на силния пол в Южна Корея. В интернет пък се дават безплатни онлайн уроци по разкрасяване. 

Данните показват, че само за 2013 г. мъжете в Южна Корея са изхарчили 900 млн. долара само за продукти за разкрасяване. Това е почти 1/4 от всички пари дадени за козметични продукти за мъже в целия свят.

Виж още: Кой всъщност е по-суетният пол

В страната расте броят и на козметичните салони, посветени изцяло на представителите на силния пол, където те получават разкрасителни процедури. 

Прогнозите и очакванията са, че южнокорейците ще стават все по-суетни, което пък ще увеличи драстично приходите на козметичната индустрия. 

Източник: Нова телевизия. JapanSociology.com