Доброто чувство за хумор се цени най-много сред нежния пол

Имаше един стар виц, че щом жените търсят някой, който да ги разсмива и с когото да се чувстват сигурни, значи им трябва клоун-нинджа. И ако преди това беше само виц, а основни за мъжката привлекателност се смятаха красотата и интелектът (и финансовото състояние, няма какво да се лъжем), днес се оказва, че чувството за хумор определено е важно условие за всеки мъж, който иска да се радва на женското внимание.

Според анкета, проведена във Великобритания, това, което жените наистина искат, е да бъдат забавлявани и щастливи, пише Woman.bg. В анкетата са взели участие 2000 британци, които били попитани за най-привлекателните качества на потенциалния им партньор.

Осем от всеки 10 представителки на нежния пол споделят, че доброто чувство за хумор е качество, което ценят най-много в срещуположния пол. Второто най-важно качество за един мъж е финансовата стабилност и независимост, като на това са държали 75% от анкетираните жени. Интелектът е на трето място, като 74% от запитаните са отговорили, че мъжът до тях трябва да е интелигентен. По-нататък в класацията се позиционират добрият външен вид, изискван от 65% от дамите, и готовността за създаване на семейство, очаквана от 64% от анкетираните жени.

Виж още: Какви комплименти обичат да чуват мъжете

Мъжете също са поставили на първо място доброто чувство за хумор като най-важно качество за една жена. 80% са заявили, че този фактор е важен момент при избора на половинка. Любопитен факт е, че едва 67% са посочили, че жената до тях трябва да е красива. Ние лично приписваме сравнително ниския процент по този показател на факта, че проучването е правено във Великобритания.

Виж още: Мъжете са по-щастливи с умна жена