Ибиса - един от прекрасните острови в Средиземно море, които си заслужава да посетим

Средиземноморието е магическо място, пропито с история, слава, красива природа и невероятни партита. Последното с особена сила важи за остров Ибиса - мястото, където нощта е дива, а купонът не свършва.

В серията ни, посветена на прекрасните острови в Средиземно море, подходящи за почивка, днес ви представяме остров Ибиса.

Част от групата на Балеарските острови, това кътче от Испания е познато надлъж и нашир. Големите градове на острова са Ибиса, Санта Еулалия дел Рио и Сан Антонио Абад.

Подобно много други острови в Средиземно море, Ибиса има богата история. Островът е заселен от 654 г. пр.н.е. от финикийците. Те построили пристанище, което да е в помощ на търговията. След западането на Финикия островът е превзет от Картаген, който създава там своя колония. Оттам започва развитието на Ибиса като търговски център.

Островът е бил владение на Римската империя, на вестготите, на маврите, както и каталунска колония. На няколко пъти в историята на острова бива обявявана автономия и бива издигнато собствено правителство, но през 1715 г. испанският крал Филип отменя автономния статут и забранява използването на каталонски език. През 70-те години на ХХ век островът отново преминава към Каталония.

Природата е едно от богатствата на острова. Ибиса е в списъка на ЮНЕСКО, което запазва недокоснати много природни обекти като Пръстът на Господ в заливът Бенирас. Заради природната си красота островът е предпочитан терен за заснемане на филми. В Сан Антонио има издигнат паметник на Христофор Колумб, тъй като градът се смята за едно от възможните му родни места.

Ибиса е прекрасно място за прекарване на лятото - топло, но не и горещо. Средиземноморският климат осигурява приятни температури и меко време.

И все пак друго прави Ибиса световноизвестна - партитата. Легендарният нощен живот на острова привлича ежегодно купища туристи.

На острова се намират много от най-известните нощни клубове - Privilege (най-големият в света), Es Paradís (известен със своите водни партита), Amnesia (известен с партитата с пяна). Space, Pacha, Eden и DC10, които превръщат острова в център на електронната музика.

Ибиса е задължителна спирка за лятото на много от най-известните диджеи от световна величина. Партитата им на острова са често повод и за представяне на нови песни и албуми.

Друга забележителност на острова е Café del Mar - бар, където туристите традиционно се наслаждават на залеза.

Ако обичате нощния живот, красивите гледки и блаженото излежаване през деня в приятна атмосфера, Ибиса е подходящото място за вас - няма да сбъркате.

Източник: Bulevard.bg