Аржентинският писател и психотерапевт пристигна, за да представи новата си книга във Варна и София по време на пролетния панаир на книгата

След като миналата година само в София стотици дойдоха да го видят и чуят на живо в аулата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), нашумелият автор дойде за поредни срещи с българските си почитатели.

Първата е в морската столица, в аулата на Икономическия университет, на 30 май, сряда, от 18:00, а на следващия ден - е в София за пролетния панаир на книгата в НДК със същия начален час.

Гостът се очаква и на откриването този вторник, от 10 ч., на сцената на културната програма (полуетаж "Изток"), а щандовете на 80-те изложители търсете на третия етаж на НДК.

Букай идва в България за трета поредна година, а "Пътят на сълзите", за чието представяне е тук сега, е осмата му книга на български, издавана от "Хермес" - и първата от поредицата "Листа по пътя", която включва още "Пътят на самозависимостта", "Пътят на срещата" и "Пътят на щастието".

Според издателите му писателят бил готов за настоящата си визита още преди година, убеден, че е нужен тук заради тъгата и песимизма на българите.