13 хетеросексуални знаменитости от Германия се включиха в кампанията #Mundporpagandа (букв. "устна пропаганда"), която има за цел да изкорени хомофобията по света.

Действията на знаменитостите са насочени главно към хомофобските прояви в Русия и в частност новоприетата забрана за "нетрадиционните сексуални ориентации". Законът предвижда санкции на хора, които представят еднополовата любов като нормална, както и хомосексуализмът на лица под 18-годишна възраст.

Списание GQ, ориентирано главно към публикации за скъпи коли и красиви жени, сега събира "Джентълмени срещу хомофобията", сред които актьорът Аугуст Диел и певецът Херберт Грьонемайер. Обединени от общата кауза, германските звезди заснемат шест кадъра. Фотографиите ще пропагандират толерантност из цяла Германия. 

"Нетолерантността, срещу която хомосексуалистите се борят, е шокираща - казва Хосе Редондо-Вега, главен редактор на германското издание на GQ. - С #Mundpropaganda искаме да дадем ясен знак на свободното общество."

Мъжете се целуват с лекота в подкрепа на кампанията, но главният редактор отбелязва, че немалко поканени са отказали участие в нея. 

↵ Use original player
By GQde
YouTube
← Replay
X
i