Григор Димитров даде интервю за сп. "Вог" (Vogue), в което разкрива подробности за личните си предпочитания при избор на облекло на корта и извън него

"Вдъхновявал съм се и от други спортисти носещи "Найк" (Nike) като Андре Агаси и Джон МакЕнроу с техния бунтарски стил. Малко сме го позагубили напоследък и трябва да си го върнем. Особено по-младите играчи. На корта искам да демонстрирам собствения си характер и затова съм благодарен на "Найк", защото това бе концепцията, която развиваме от самото начало. Те ме подкрепяха всячески - с най-добрата екипировка. Горд съм с това," разкрива българинът, цитиран от tennis24.bg.

Най-успешният български тенисист не крие, че коментира с Мария Шарапова това как трябва да изглежда. "Обсъждаме подобни неща. Лежим си в леглото, един чете списание, а другият е с iPad-а си и пита другия - "Какво мислиш за това или това?". Ценя мнението й. Обожавам начина, по който се облича."

Виж още: Гришо и във "Вог"

Кои обаче са хората личностите оказали най-голямо влияние върху Гришо при формирането на стила и цялостната му визия по подобни теми? "Бих казал Андре Агаси. Кой може да предложи нещо по-оригинално от неговите дънкови шорти? Според мен той въведе собствен стил. Познавам го добре... той е изключителен. Наистина забавен човек. Извън тениса просто обожавам стила на Джони Деп."

Попитан каква комбинация при облеклото на даден човек може да го подразни най-много, Гришо е категоричен - "Чорапи и сандали."

Григор отчита, че Мария има и думата, когато става въпрос затова в какви ресторанти и места като цяло обичат да посещават двамата в Ню Йорк. "Мария ги подбира - тя е наистина добра в това. Аз обичам да се разхождам в града, да отида в Сентръл парк. Да пазарувам в Barneys, Bergdorf Goodman, всички тези места. А най-хубавото усещане е в мистерията свързана с това да се почувстваш изгубен в града. Оценявам това в днешно време с оглед претрупания ни график. Хубаво е да се откъснеш от всички наоколо и да срещнеш други хора."

Виж още: Гришо: Държа съдбата си в ръцете