Най-голямото реге събитие у нас - Big Big Summer Reggae - празнува юбилея си с двудневен фестивал

Почитателите на ямайските ритми се събират на 5 и 6 юни от 18 ч. в столичния клуб "Маймунарника" в Борисовата градина. Този петък на сцената излизат група "Уикеда" (с новия проект на фронтмена им Ерол Ибрахимов General Yogurt) и денсхол, ска, рокстеди и калипсо легендата от Германия - Д-р Ринг Динг, гостувал на фестивала и преди.

Началото на вечерта по традиция възвестяват с барабанен тътен Ubuntu Afro Drummers, към които може да се присъедини всеки желаещ - стига да разполага с ударен инструмент. 

Зад пулта и през двата дни ще са организаторите на Big Big Summer Reggae от 2004 г. насам -  ZionLionz Soundsystem.

В събота, 6 юли, програмата включва GanJah Army Band от Велико Търново, предвождани от NRG_D, и Мане / Rootsman I - китарист, тромбонист, певец и емси, водеща фигура в дъб/реге/хардкор формацията от Република Македония Conquering Lion.

Компания на сцената ще им правят родни имена като Kappa Irie и Цветелин Грудански / Jahmmy Youth, който е определян като звездното момче на българския реге-денсхол, а напоследък нашумя в парчета като "Кауза пердута" на Графа и "Дзупай, либе босо" на Елица и Стунджи.

Джами (вляво), като съавтор на "Дзупай, либе босо", участва с Елица и Стунджи в конкурса за песен на Евровизия 2013