"Ако Цветан Василев се върне и започне да говори, майко мила, не ми се мисли. Много действащи политици ще получат инфаркт", каза Георги Гергов

"В момента има мушмороци, които се опитват да се доберат до властта. То на лицето му пише, че е измамник, а ние го избираме", коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви Георги Гергов, който преди дни подаде оставка като председател на БСП - Пловдив. 

БСП изгуби бизнеса, защото не си изпълняваше обещанията, каза още Гергов.

Какво се случва с БСП?

"В това, което се случи през последните 25 години, няма нищо случайно. Това бяха пропилени години. Трудът, мечтите и надеждите на хората не се оправдаха." 

"Реших да се оттегля от лидерския пост в град Пловдив заради двете загуби на изборите. Никой не разсъждава на темата "Какво се случва с БСП?" Крайно време е да кажем каква партия ще станем, каква ще е каузата ни", пита Гергов.

"Потърсих Михаил Миков и му казах, че имам намерение да си подам оставката. Най-после трябва да станем мъжкари и да се държим като такива. Трябва да водим постоянна и твърда политика. В БСП не трябва да има непостоянство", обясни още Гергов. 

Промяна в БСП

"При Сергей Станишев имаше ред и дисциплина в партията. Сега се обяснява, че ще правим промяна. Каква промяна правим? Имаме 25 души Изпълнително бюро, а аз не знам половината. Махаме Дъбов, а оставяме Янаки Стоилов. Е, той не е ли бил 7 пъти в парламента?", попита Гергов.

"Оценката за Миков ще се даде на конгреса. При нас май също започнаха да се появяват кръгчета, като при Ахмед Доган", обясни още Гергов. 

"Реформите трябва да се правят отгоре до долу, при това с ясна платформа и позиция. Правим два конгреса набързо и винаги се обяснява, че еди какво си не било на дневен ред. Крайно време е да направим конгрес, на който да изясним нещата още от времето на Жан Виденов", уточни още бившият председател на БСП-Пловдив.

Жан Виденов

"БСП понася вини, за които не носи никаква отговорност. За мен Жан Виденов е един честен човек, който беше употребен. Трябва да си изчистим нашия двор. Аз съм подал оставката си и искам да си тръгна. Другарите ще решат дали да остана или да си тръгна. Искам това да е пример за всички в партията", призна Гергов. 

"Миков няма от какво да се страхува. Трябва да отидем на конгрес и там да си кажем всичко. Миков беше избран с гласовете от Пловдив. Той трябва да излезе и да каже ясно и точно какво мисли да прави. Няма млади и стари. Трябва да се даде път на можещите", категоричен беше Гергов.