Легендарната ерогенна зона, в чието търсене се впускат много мъже и жени, може да се окаже просто мит

Нови изследвания показват, че всъщност G-точката не съществува. Това обаче не бива да ви обезкуражава, тъй като истинска или не, без нея не всичко е загубено, пише "Дейли мейл", цитирна от "Днес+".

Според италиански лекари съществува "интимна зона" с повишено сексуално удоволствие, която обаче е по-сложна от просто едно място. Въпросната зона включва клитора, вагината и уретрата, които според изследователите са изключително динамични и чувствителни структури.

В статията, публикувана в Nature Reviews Urology, учените обясняват, че това, което носи удоволствие на жената, е много по-сложно, отколкото една единствена област и включва пълната репродуктивна система заедно с матката и клитора.

Виж още: Историята на вибратора

Идеята, че изобщо има G-точката се появява през 1950 г. Самото място е кръстено на немския гинеколог Ернст Графенберг, който предполага, че съществува подобна чувствителна точка.

През 1976 г. в доклад за женската сексуалност се предполага, че всъщност клиторът е отговорен за оргазмите при повечето жени. Днес, благодарение на съвременните технки като ултразвук, може да се види какво се случва в различните области на половата система по време на сексуална активност.

Според учените клиторът, уретрата и предната вагинална стена са отговорни за удоволствието на дамите. С това свое откритие професор Джанини се надява да спрат дискусиите относно съществуването на G-точката.

Виж оше: Как да разпознаем добрата любовница