Слоят мармалад трябва да е между 1,5 и 4 милиметра, пресметна английски учен

Формулата на идеалния сандвич със сладко разработи проф. Кристофър Смит, един от ръководителите на центъра за изследване на храненето в Манчестър. В проучванията му участвали 60 доброволци. Ученият експериментирал основно с количеството сладко и температурата на хляба.

Откритието на професора може да шокира традиционалистите, които предпочитат да слагат дебел слой сладко, а маслото мажат веднага на още топлия хляб, за да се размаже добре, пише "Дейли телеграф".

Професорът настоява: за тоста трябва задължително да имате бял хляб. След нагряването му до 220 градуса по Целзий за минута, филийката трябва да се охлажда 10 минути в проветриво помещение. С помощта на тази проста технология хлябът остава хрупкав, а маслото може да се нанесе с тънък слой.

За приготвянето на идеалния сандвич са нужни средно 7,1 грама безсолно масло и 11,2 грама мармалад. Слоят на намазаното трябва е поне 1,5 мм и не повече от 4 мм. 

Източник: spisanie8.bg