Феновете на Кралицата на фадото – Мариза, вече с нетърпение очакват концерта й. Първият глас на Португалия, както я наричат, ще пее за трети път у нас.

Тя ще пристигне в София в деня на концерта си на 1 декември и ще събере своите български фенове в зала 1 на НДК. 

Българи, живеещи в Париж пристигат специално за събитието тук. Подготвили са й подарък красиво бижу на Baccarat, което ще й поднесат на концерта. Музикалното събитие се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж" и открива Новогодишния музикален фестивал на НДК.

Мариза е пяла на най-големите световни сцени – от парижката Олимпия, лондонската Роял Албърт хол до операта в Сидни, а концертите й са винаги напълно разпродадени. Певицата е отличена със Златен глобус за най-добър индивидуален изпълнител и е номинирана за награда Грами. 

На олимпийските игри в Атина португалската звезда изпълнява в дует със Стинг песента A Thousand Years (Хиляда години). Британското радио BBC 3 трикратно обявява Мариза за най – добра певица в света през 2003, 2005 и 2006. 

Мариза изнася концерти на четири континента, в препълнени зали и с огромен успех. 

Музиката й съчетава чистата традиция и свежестта на съвремието, а начинът й на изпълнение представя необработената чиста емоция, с която се характеризира жанра, пречупен през изключителния й стил.

След концерта Мариза ще вечеря в препоръчан й от нейни близки ресторант в центъра на София. Тя няма претенции към храната си по време на репетициите преди концерта. Топла супа, свежи плодове и зеленчуци с много ядки са след предпочитаните от нея храни. Разбира се, и чаша хубаво червено българско вино!

Билети на цени между 40 и 100 лева. се продават в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.