"Ексклузивните дълги сетове на Solar Summer са есенцията на лятото и кулминацията на турнето ми. Това е най-добрата публика за един хаус диджей и с нетърпение чакам всяка следваща среща с българските си фенове!", заяви звездата на тръгване от Слънчев бряг

Близо 6000 души, неспирен прилив на енергия, хипнотично дарк техно, идващо от сърцето на Никол Мудабер, динамичен и еуфоричен саунд, белязан от отличителния Фед льо Гран, красотата на морския изгрев, сливане със силата на музиката - така може да се опише накратко вторият уикенд от летния фестивал за електронна музика Solar Summer на Какао бийч.

Фотогалерия: Solar Summer 2014

Екзотичната Никол Мудабер покори сърцата на техно феновете със своето хипнотично и специфично звучене. Сетът й започна веднага след представянето на Любо Урсини и приключи в ранните утринни часове.

Музикалното пътешествие с любимката на Карл Коксx продължи малко повече от предвидените шест часа благодарение на подкрепата и положителните вибрации, носещи се от публиката.

Изгревът придаде логичен завършек на тази облечена в мистика вечер и остави феновете в очакване до появата на легендарния Фед льо Гран.

След по-малко от 24 часа във въздуха вече се усещаше емоционалната мощ на холандския диджей. Всеобхватна и нарастваща, силата на музиката му заля брега на Какао бийч и накара тълпата от истински фенове на електронното звучене да танцува до сутринта.

Ритъмът, в синхрон с морето от движещите се динамично хора, се засилваше с всеки изминал час, а диджеят зад пулта улавяше настроението на феновете и ги зареждаше с още и още парчета, подбрани специално за Solar Summer.

В кулминацията на вечерта Фед льо Гран развя българския флаг на фона на изгряващото слънце и хиляди високо вдигнати ръце.

Всичко това е само началото на Solar Summer 2014. Предстоят още четири уикенда и седем паметни партита. Тази събота и неделя - в компанията на Марко Карола с петчасов сет на 9 август и Армин ван Бюрен в събота, 10 август, заедно с Джулиан Джордан.

Фотогалерия: Шоуто на Армин ван Бюрен в "Арена Армеец"

Билетите за Solar Summer 2014 се продават в мрежата на Eventim.bg, в клуб "Ялта" и "Какао бийч", а в програмата на фестивала до края на август следват:

15 август - Марк Найт (6-часов сет)
16 август - Джейми Джоунс, Шон Рийвс

22 август - Локо Дайс, Бени Родригес, Хектор
23 август - Санди Ривера, Сони Фодера

29 август - Виктор Калдерон (6-часов сет)

Също както предишната година, американският диджей Виктор Калдерон закрива най-големия фестивал за електронна музика у нас