Малката Ренесме е новородена, но расте с главозамайваща скорост, затова в "Здрач: Зазоряване, част 2" я играе 11-годишната Макензи Фой

Сватбата и меденият месец на Едуард Кълън и Бела Суон (плюс нейната светкавична - и много тежка - бременност) бяха тема на четвъртия филм от вампирската сага, а ето го сега и бебето.

Първите семейни снимки на двамата родители и уникалното им дете, плод на любовта между вампир и обикновена жена, се появиха в американското списание "Ентъртейнмънт уикли".

В петия филм, който се чака през ноември, Бела е вече вампирка с кървавочервени очи, а любовният й триъгълник с върколака Джейк (Тейлър Лаутнър) се разпада...

Децата обаче са тема табу във вампирския свят и кланът Кълън скоро се оказва в центъра на конфликт, в който са въвлечени не само те и управляващите Волтури, но и техни събратя от цял свят...

Въпреки че бе сметнат за поредната слаба екранизация на хитов тийнейджърски роман, в началото на този месец зрителите на MTV определиха  "Здрач: Зазоряване, част 1" за филма на годината.

Все пак сагата този път имаше далеч по-малко номинации, а конкурентната поредица "Игрите на глада" обра наградите за най-добри актьори (Дженифър Лорънс и Джош Хътчърсън), преобразена външност (Елизабет Банкс) и екранен двубой.

Призът за екранна целувка също отиде при Бела и Едуард, но на сцената този път излезе само Кристен Стюарт, която се опита да намери заместник на Робърт Патинсън сред присъстващите на церемонията - но без успех.