Loco Dice (22 август) и Sandy Rivera (23 август). Benny Rodrigues, Hector и Sony Fodera

Седмицата предстои да завърши с доста силен и стилово разнообразен уикенд на Cacao Beach. За целта, като част от най-големия фестивал за електронна музика на Балканите, Solar Summer пристигат Loco Dice (22 август) и Sandy Rivera (23 август). Benny Rodrigues, Hector и Sony Fodera също ще допринесат в паметното изживяяване по време на предпоследния парти уикенд.

В петък вечер музиката ще е от невероятния Loco Dice. Той е диджей и продуцент, който може да обърка с променливите си настроения, приливи и отливи, които обаче въпреки всичко следват една конкретна посока в музикално отношение. Dice застава с творчеството си зад лейбъли и проекти като M-nus, Cadenza, Ovum, Four Twenty и Cocoon. Неговото деликатно усещане към атмосферично и в същото време солидно звучене, повлияно силно от хип-хоп вълната през 90-те, е ключов белег определящ темпераментния Loco.

Друг талантлив DJ, който можете да чуете на Solar Summer е Benny Rodrigues. Артист с португалски корени, който изключително бързо става част от голямото талантливо семейство на холандските диджеи. Публиката може да очаква от Rodrigues да ги изненада със смелото миксиране на грууви и фънк ритми с тек-хаус, минимал и ейсид звучене.

Hector пък ще демонстрира премерено чувство за баланс и усет към експериментите, смесвайки различни стилове в зависимост от реакцията на публиката и духа, който се носи на дансинга. Той фокусира сетовете си върху енергичната, прецизна и одухотворена музика, а резултата от годините творчество и опит, натрупан зад пулта от Лондон през Ибиса до Берлин, ще могат да видят феновете в късните петъчни часове.

Съботната нощ ще мине под хегемонията на един от любимите американски диждеи Sandy Rivera, добре познат на българските фенове. Rivera стартира професионалното си развитие едва на 13 години в испанския квартал в Ню Йорк. Той експериментира с музиката, която прави, като миксира испански фънк, хип-хоп, електро и хаус. Именно тази експлозия от елементи го отвежда до голямата световна клубна сцена. След издаването на втория си албум "Trouble", Sandy работи върху миксирането на продукции на Craig David, Moby, Fedde le Grand and Everything But The Girl. С второто десетилетие на 21-ви век името на Sandy Rivera се свързва със съвкупност от музикални жанрове и елементи, които карат хората да се заслушат и изследват всеки звук.

Заедно с него на партито на Solar Summer феновете ще могат да чуят и австралийския дижей Sony Fodera. Макар роден и израснал в Австралия, Fodera прекарва времето си между Великобритания и Ибиса. Стартирайки кариерата си като музикален продуцент, той бързо си проправя път към мястото на един от най-младите и бързо напредващи хаус диджеи. Работил редом до артисти като Mark Farina, Derrick Carter, Jay-J, Inland Knights, Audio Jack, James Curd, Fodera блести и привлича вниманието с качествени хаус сетове, които миксира с елементи от джаз, фънк до хип-хоп и всичко между тези стилове. Тази богата селекция от музикални жанрове феновете ще имат удоволствието да чуят в предпоследния уикенд от Solar Summer 2014.