Какво показва статистиката за местата, където агент 007 е имал любовни сцени в 22-та предишни филма от поредицата

За половин век Бонд е спал с 53 жени, с някои от тях - повече от веднъж, защото предполагаемите полови актове с негово участие са 75.

Фотогалерия: Момичетата на Джеймс Бонд

Едва половината пъти обаче агентът и партньорката му са улучвали леглото. Според съставената инфографика Джеймс Бонд е правил любов на най-разнообразни места, вкл. на борда на космическа совалка (Роджър Мур в "Мунрейкър) и в цигански катун (Шон Конъри в "От Русия с любов"), под водата, в басейн, сауна, джакузи или под душа - и само веднъж на дивана.

Най-много пъти - четири, му се е отдавала героинята на Джейн Сиймур ("Д-р Куин лечителката", всеки делник от 15 ч. по Нова тв) в "Живей, а другите да умрат".

James Bond - The Nymphographic

Числото на сексуалните му партньорки надвишава значително бройката в живота на обикновения британец, чиито интимни завоевания се изчисляват средно на 9,3.

Според научно изследване, цитирано от Би Би Си, освен секса с над 50 жени, той се е целувал с поне още толкова мацки.

Заради отказа на продуцентите от продуктово позициониране на презервативи обаче неговите фенове с основание са загрижени за сексуалното му здраве. Лекари коментират, че ако се изследва, вероятността да се окаже заразен с хламидии е изключително висока.

И без да разнася болести по полов път, Бонд може да е опасен сексуален партньор - според горната статистика 15 от момичетата, с които си е лягал, намират смъртта си преди края на филма.

Възстановка на сцена от третия филм за агент 007 "Голдфингър" (1964) - част от изложбата "50 години в стила на Бонд" в лондонския "Барбикан", юли 2012. Героинята на актрисата Шърли Ийтън е умъртвена, като е покрита със златна боя