Сензационна нова книга предизвика буря сред историците, като твърди, че Джак Изкормвача, най-известният сериен убиец, е всъщност жена.

Бившият адвокат, 62-годишният Джон Морис, е нарекъл Лизи Уилямс с уелски произход – чудовището от Уайтчапъл и твърди, че е убила жертвата си, защото тя не можела да има деца. Уилямс е съпругата на кралския лекар Джон Уилямс, един от главните заподозрени по делото. Новата книга на Морис е „Джак Изкормвача: ръката на една жена”, пише novini.bg

Едно от доказателствата за теорията на Морис е, че нито една от петте убити проститутки не е сексуално насилена, както и че личните вещи на една от тях, Ани Чапман, са били положени в краката й по женски начин, съобщава "Telegraph.co.uk". 

Около тялото на една от жертвите – това на Катрин Едоус, са открити малки следи от женски обувки, а в пепелта на камината на убитата Мери Джейн Кели са намерени остатъци от женски дрехи.

Освен това последната е имала връзка с мъжа на Лизи Уилямс, който е разполагал с клиника за аборти.

Според Морис, Лизи Уилямс е убила своите жертви, тъй като не е можела да има деца. А изрязаните матки са доказателство за подобна хипотеза.

Лизи Уилямс е родена на 7 февруари 1850 г. в семейството на магната Ричард Хюз. Тя сключва брак с Джон Уилямс, когато той е на 32 години, а тя на 22. Скоро след поредицата от мистериозни и страшни убийства в Лондон получава нервен срив. Умира от рак през 1912 г.

На Джак Изкормвача, смятан от мнозина за първия сериен убиец в света, приписват убийството на между 5 и 11 жени. Престъпленията са извършени през 1888 г. в източните райони на Лондон. Въпреки че британската полиция разпитва около 200 души и има десетина заподозрени, личността на убиеца така и не е разкрита. Хипотезите са безброй. Съществува дори предположението, че Джак Изкормвача е внукът на кралица Виктория - принц Албърт Виктор Кристиан Едуард.

„Няма абсолютно никакво съмнение, че Изкормвача е бил жена. Но, тъй като всеки вярва, че убиецът е мъж, всички доказателства, които сочат, че е бил жена всъщност винаги се игнорират”, коментира още Морис.