Сердика Център е домакин на уникално изложение, посветено на Китай.

На 7 май в Сердика Център се състоя откриването на уникална по рода си интерактивна изложба "China originals". Подобен тип изложение гостува за първи път в България и предлага както автентични експонати от различни райони и сфери на ежедневието в Китай, така и демонстрации на живо на традиционни китайски изкуства и практики.

Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу - посланик на Народна Република Китай и управителя на Сердика Център г-жа Ирена Тенева заедно дадоха начало на изложението, което ще продължи до 21 май.

Двадесет впечатляващи къта, разположени на всички нива в търговския център, дават различен поглед към китайската култура. Гостите могат да видят от традиционни облекла, инструменти от бита и занаятите, представени в характерната им среда до любимите на всички мечета панда. Истински любознателните ще могат да направят своята разходка в компанията на обучен гид, от който могат да научат любопитни факти за всеки сет от изложбата. 

Освен това посетителите могат да видят и да участват в занимания по различни древни китайски изкуства – калиграфия, джиенджъ (изкуство на изрязване на декоративни силуети от хартия) и вейчи (древна стратегическа игра). Всяка седмица ще се провеждат и открити демонстрации на различни бойни изкуства - Чи гун, Ушу, Тай Чи.

Децата и техните родители ще могат да си направят неповторима разходка из “кътчетата на Китай” с истинска рикша, да видят на живо традиционния китайски танц на лъва и да научат китайски по изключително забавен начин. А любителите на екзотичната кухня могат да опитат разнообразни китайски специалитети и ароматни чайове на традиционния бар, допълващ автентичната китайска атмосфера. Там могат да станат свидетели на богатата ритуланост на китайската чаена церемония.

И накрая всеки ще си тръгне със сувенир за щастие, късмет, любов и прогонване на злите сили – вълшебният китайски възел.

За повече информация: serdikacenter.bg и facebook.com/serdikacenter.bg