Дядо му е бил фен и спонсор на ЦСКА, разказа певецът в "Музикална академия"

Кичка  Бодурова поиска да купи песен от Дичо, а той направо й я подари. В "Музикална академия" рокпевецът се отнася с голямо уважение към дамата от групата на легендите. Тя усеща това и често си споделя с него.

Кичка му призна, че не обича да пее кавъри, защото има голям личен репертоар от над 300 песни. Преди 90-те години много от българските композитори са писали песни, специално за нея.

Кичка Бодурова пее своя песен - "Не те обичам вече", в концерта с нови БГ хитове в "Музикална академия"

Дичо на свой ред коментира, че за него никой не пише песни - той си композира всичко сам и към момента вече имал около 60-70 собствени парчета.

Кичка се заинтересува и го попита колко би струвало, ако напише песен за нея, но Дичо реагира мигновено и каза за специално за нея песента ще е подарък и дори има предвид нещо в денс стил.

Уменията му да създава музика проличаха и в мисията "Авторска песен" преди седмица, когато трите възрастови групи в Академията трябваше да се представят с нови собствени парчета.

Актуалните звезди в шоуто - Дичо, Сантра и Поли Генова - спечелиха със своето "Правете любов, не война". Наградата - имунитет за един от тях в номинациите, - спечели Дичо, след като тримата теглиха жребий помежду си.

Люси Дяковска падна на колене пред триото, въодушевена, че в Академията най-сетне се твори музика

Междувременно бившият фронтмен на "Д2" не спира да забавлява колегите си в шоуто с интересни истории. С видима гордост той сподели, че дядо му е бил голям "гъзар" и се е  обличал модерно за времето си. Бизнесът му бил свързан с снабдяване на немската армия с тютюн, заради което бил обявен за враг на народа и изпратен в Белене.

Освен това дядото бил голям фен и дори спонсор на тогавашния отбор на ЦСКА. При победа на отбора над гръцкия "Панатинайкос", праотецът се зарадвал до такава степен, че дори скочил от мост в Атина и като резултат получил тежки травми, които лекувал дълго време.

На екрана обаче Дичо е играл ролята на левскар, заедно с Део, който пък облича червената фланелка на цесекар. Двамата са запалянковци, попаднали в ареста, в сцена от комедията "Пистолет, куфар и два смърдящи варела".

Тази седмица в елиминационния концерт излизат Етиен Леви, който получи най-нисък зрителски вот в концерта с нови БГ хитове, посочената от него Сантра и номинираният от журито Георги.