Нормално е Horizon Festival да не ти говори нищо, защото е чисто нов музикален проект. Интересното е, че събира над 50 имена от различни краища на света в Банско за шестдневно парти.

Фестивалът ще се проведе между 23 и 29 март в Банско като сред участниците в него са Jackmaster, Crazy P, Mark E, KiNK, Loefah, Ben Pearce, Phaeleh, Dark Sky и Alex Arnout.

В Culture Beat на 9 март пък ще бъде първата официална проява под шапката на фестивала в България, а именно Horizon Festival Launch Party с участието на Elevate резидентите Любо Урсини (Liubo Ursiny), Ник Николов (Nick Nikolov) и Валди (Valdy). 

Преди да пристигне в София, Horizon Festival ще посети Лондон, Бристол, Брайтън, Лийдс, Саутхемптън и Манчестър за Launch партита, съвместно с някой от най-популярните промоутъри в UK.

Любо Урсини познаваме като резидент на Elevate от самата поява на марката през 2006-а, сериите събития BLAME и SUNDAY, както и мащабните проекти на Yalta Club и Solar по морето и големите затворени помещения в столицата. В края на миналата година най-популярната видео-медия за електронна музика в света Dancetrippin представи едночасово видео с Любо от сета му по време на Spirit Of Bourgas това лято.

Ник Николов е резидент на Elevate от лятото на 2009-а. Познат е с участията си в неделните партита SUNDAY в Culture Beat през 2010 и 2011, Elevate вечерите в Yalta Club и най-вече с уменията си да прави музика, която все по-често хваща очите и ушите на големите имена на сцената за електронна музика. През октомври Ник класира последния си релийз Come Down сред 50-те най-чартвани парчета на Resident Advisor, което за пореден път ни накара да се гордеем качествата му на музикален продуцент.

Валди е с Elevate от 2007-а. С неговото име е свързан един от най-романтичните периоди на марката, а именно събитията с чужди артисти в Kanapе (Плевен), които белязаха дебютите на артисти като Nick Curly, Manuel Tur и Tiger Stripes в България. Мелодичен, благозвучен, дълбок и танцувален са само част от думите, с които описват музикалната посока на неговите сетове. Ще го чуем.

Това е само част от онова, което ни очаква в Culture Beat на 9 март. По време на събитието ще раздадат и куп покани за Horizon Festival, което е още една причина да прекараме една от последните зимни вечери заедно.

Входът е 5/10 лева (Следете страницата на Elevate за discount guestlist)

Цени на билети за Horizon Festival за българи има тук.