Една от най-популярните групи в света се присъединява към програмата от концерти на кината "Арена"

"Колдплей" пристигат ексклузивно на 13 ноември от 20 ч. в най-големите зали на кината "Арена" в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Плевен като част от световната премиера на пърия филм за британската банда. 

Ангажираните с продукцията oпределят филма като "кинематографичен рай", намеквайки за последния хит на "Колдплей" Paradise. Продажбата на билети стартира от 29 октомври в цял свят. Билетите на цена 10 лв. могат да бъдат закупени от касите на кината "Арена" или директно от сайта на веригата www.kinoarena.com.

Coldplay Live 2012 е първият филм за групата в нейната деветгодишна история. Той документира тяхното феноменално световно турне Mylo Xyloto, започнало през 2011-а и видяно от над 3 млн. души.

Режисиран от Пол Дъгдейл, работил по концертите на Адел в "Роял Албърт хол" и World's on Fire на "Продиджи", филмът показва най-вълнуващите моменти от изявите на групата по световноизвестни сцени като "Стад дьо Франс" в Париж, Bell Centre в Монреал и триумфалната за групата Pyramid Stage на фестивала Гластънбъри.

"Никога не сме се забавлявали така, както на турнето Mylo Xyloto. Почувствахме се наелектризирани от самото начало, отчасти защото се гордеем с музиката си, хареса ни атмосферата от готините LED гривни на феновете, пиротехниката, лазерите и всички останали ефекти, но най-главното бе невероятната публика, за която свирихме. С годините нашата публика става все по-неразривна част от самите концерти. Те са енергични, шумни, пълни с емоция и наистина ни карат да извадим всичко от себе си и да звучим, както никога досега. Искахме да консервираме тези невероятни чувства и филмът направи точно това", коментира фронтменът Крис Мартин.

Групата има един от най-разпознаваемите стилове в музиката, а хитовете им оглавяват класациите в държавите от няколко континента. Тяхното глобално киносъбитие е подарък към всички верни фенове, които не са успели лично да присъстват на изпълненията им. 

Албумите им са продадени в 55 милиона копия, в актива им има по седем награди "Бритс" и "Грами" плюс пет видеонагради от MTV, а също 23 милиона фенове във Facebook, 8,5 милиона последователи в Twitter и 3,1 милиона в Google+.

13 ноември
20 ч.
кино Арена
билети: 10 лева