Задържан е 25-годишен мъж, заподозрян, че е избил с брадва цялото си семейство

Досъдебно производство под ръководството на Софийската градска прокуратура е образувано за извършеното четворно убийство в Нови Искър, съобщи столичният градски прокурор Емилия Русинова.

Като извършител се сочи един от синовете, на 25 години. Убити с брадва са бащата, майката, братът и бабата на заподозрения.

В понеделник сутринта колеги на бащата направили неуспешен опит да се свържат с него, след като не се явил на работа от няколко дни, и потърсили съдействие от полицията.

Началникът на участъка в Нови Искър посетил адреса на семейството и при позвъняването отворил 25-годишният мъж, в неадекватно състояние. На въпрос къде може да бъде намерен баща му, синът отвърнал, че родителите му са на погребение в Пловдив.

При позвъняване до бащата обаче звукът на мобилния му телефон се чул от вътрешността на къщата. При влизането на адреса са открити четирите тела.

На местопроизшествието е намерено и оръжието на престъплението. Установено е, че извършителят е правил опит да заличи кървавите следи.

Предстои изясняване на психичното състояние на 25-годишния, уточни директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Засега няма данни за същинско психично заболяване, което да изключва вменяемост, макар че младежът е бил воден на преглед в психиатричен кабинет още през 2015 г., а след това миналата и тази година.

Нито прокуратурата, нито органите на МВР са били уведомявани за участие на посочения човек в инциденти или за действия, за които са заведени досъдебни производства или преписки, се казва още в официалното съобщение от МВР. 

Разследването не изключва никоя версия. Разследват се отношенията и евентуални проблеми в семейството.

Това е поредното масово убийство в Нови Искър след шестте трупа в новогодишната нощ на 2017 срещу 2018 г. За негов извършител беше посочен бивш затворник и рецидивист, който се самоуби по време на полицейската акция за издирването му.

Виж още: Шесторният убиец в Нови Искър е имал и финансов мотив

Източник: Пресцентър МВР