С какво да заменим летните плажове като дестинация за пътуване

Септември дойде и вече очакваме пожълтяването на листата. Времето все още е приятно, но наличието вече се усеща захлаждане, което ще се засилва все повече и повече. Морето остава предимно приятен спомен, а на негово място застават някои по-културно ориентирани дестинации. Плажът ще бъде заменен с различни фестивали и концерти, а партитата... е, с други партита, но все нещо постоянно трябва да има.

Предлагаме ви четири интересни събития, които можете да посетите през септември:

Есенен културен фестивал в Дюселдорф, Германия

Над 20 хил души всяка година посещават есенния културен фестивал в немския град Дюселдорф. Програмата на събитието е много богата и включва различни музикални и театрални представления. Фестивалът експериментира с различните форми на изкуството, съчетавайки класическо забавление с по-нестандартни видове театрално изкуство. Тази година той ще се състои от 10 до 28 септември

Виж още: Топ 5 на най-красивите острови за 2014 г.

Фестивал на дизайна в Лондон, Англия

Идеята за провеждането на Фестивала на дизайна в Лондон е на Джон Сорел и Бен Евънс, чиято концепция е да има събитие, насърчаващо креативността и творческото мислене. Фестивалът ще се състои от 13 до 21 септември, като обхваща стотици събития, разкриващи богатството и дълбочината на проектирането.

Виж още: Добре дошли в "Живата планина"

Концерт на Лейди Гага в Истанбул, Турция

Скандалната певица дава още един повод да се насладите на красотата на един от най-впечатляващите градове в света - Истанбул. Концертът й ще се състои на 16 септември на Istanbul Technical University Stadium.

Фестивал Ла Мерсé в Барселона, Испания

Ла Мерсé е сред най-големите и популярни фестивали на Барселона, изразяващ почитта на гражданите към Дева Мария, която е покровител на града. Фестивалът съществува от 1902 г. и до днес се набляга на традицията при провеждането му. Което означава, че със сигурност ще видите сastells (пирамида от хора), dracs (дракони) и gegants (гигантски човешки фигури), танци и културни традиции, които илюстрират богатството на каталунския фолклор. Освен това много музикални и културни събития допълват облика на фестивала, който ще се състои от 19 до 24 септември.

Виж още: Актуална прогноза за времето за следващите 15 дни

Международен фитнес фестивал в София

Ако сте почитатели на фитнеса и искате да видите как се развиват световните тенденции в този спорт, събитието е за хора като вас. В програмата му са предвидени семинари и майсторски класове с аеробен, танцувален и оздравителен характер, който да покажат, че за всеки - без разлика от пол, възраст и социален статус, съществува подходяща физическа активност, която да му помогне да влезе във форма.