На 21 декември, сряда, от 20 ч. се приготви за много страст, горещ ритъм, зрелищни костюми и завладяваща музика с грандиозния спектакъл „Cambio De Tercio”.

Българската публика ще може за първи път да се наслади на изкуството на носителите на приза за най-добри фламенко танцьори на Испания - Рохас и Родригес. Те са и хореографи на зрелищната постановка „Cambio De Tercio”, която е част от 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал.

В спектакъла участват също и виртуозните танцьори от Nuevo Ballet Espanol, които през последните години заслужиха оценката за най-гореща танцова сензация на испанската културна сцена. Сред музикантите в зала 1 на НДК ще бъдат световноизвестни имена като китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”. 

„Cambio de Tercio” е интригуващо пътешествие в 10 части през историята на класическите и съвременни испански танци. По време на шоуто танцьорите сменят 10 пъти пищните си сценични тоалети, с което допълват магията от цвят, красота, страст и феерия. 

Билети за него се продават в мрежата на Ивентим и в билетния център на НДК. Още празнични събития от програмата на 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал можете да намерите на интернет страницата на НДК