Ако ГЕРБ подпише коалиционно споразумение, ще подпише с Реформаторския блок, ако не – правителството ще бъде само на ГЕРБ, заяви на брифинг в парламента лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Фокус"

Борисов смята, че стабилност не може да има при така разпределените партии в парламента.

Ако направим правителство на ГЕРБ и РБ, фондовете ще бъдат пуснати - това мога да гарантирам като за начало, заяви Борисов и добави, че негов ангажимент към ЕНП е да внесе проектокабинет.

Виж още: Симеон Сакскобургготски: Трябва да загърбим синдрома "Вуте"

"Патриотичния фронт"

Нямаме нищо против "Патриотичния фронт", но за съжаление тези неща, които Валери Симеонов прочете, не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация, допълни още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че след изказването на Валери Симеонов на тържественото първо заседание на парламента е получил от евроатлантическите си колеги въпрос: "Това ли са новите Ви колеги?"

Без националисти

"Представете си опашка от 6-годишни деца за изпит по български език, представете си как се поставят ракетни системи срещу Гърция и Турция. Ако иска Лукарски да си подпише с тях, си е негова работа, и да отиде в Брюксел да се оправдава", коментира Борисов.

Бихме търсили подкрепа и с други партии, но имаме различия, посочи лидерът на ГЕРБ. На-големи тези различия били с БСП - диаметрално противоположни.

Виж още: Проф. Константинов: ДПС трябва да подкрепи правителството