Ще има пари за столичното метро и то ще бъде пуснато в срок, каза пред журналисти министър-председателят

Бойко Борисов направи инспекция на столичното метро в участъка от метростанцията при бул. "Александър Малинов" до метростанцията при бул. "Академик Балан", част от трасето Младост І-Бизнес парка в Младост ІV, информира агенция "Фокус".

В инспекцията участваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта Ивайло Московски

Борисов обясни, че по време на втория си мандат като кмет е обещал на Бизнес парка в ж.к. "Младост”, както и на жителите на квартала да имат метро.

В квартала има 90 хил. души, смятайте ги с 40 – 50 хил. автомобила, които всеки ден идват до Бизнес парка. Столица, която има метро до аерогарата, е съвременна. На министър Ивайло Московски задачата му е да продължат плащанията, така както сме поели ангажимент. Много е трудно да пуснем програмата "Транспорт", не съм оптимист", каза Борисов.

И допълни: "Ще ви кажа следващия понеделник, когато отида в Брюксел, дали ще има политическо решение за България, защото всички проекти са изпуснати и то така са изпуснати и провалени, че няма оправяне. Министрите бяха там и се върнаха с лоши новини. Надявам се по следващата седмица да имаме решение и да ни кажат на какво можем да се надяваме, но за столичното метро пари ще има. Така че от април само за този квартал, който е колкото един град – Пазарджик или Казанлък, ще имат възможност да ползват това съвременно съоръжение", обясни министър-председателят.

Виж още: Връщат ни 800 млн. евро по ОП "Околна среда"