Седмица преди "Опасни тайни" да тръгне по Би Ти Ви (22 юли, 20 ч.), стана ясно, че трети сезон няма да има. Новината първа разкри звездата на сериала Александра Чандо, която играе еднояйчните близначки Ема и Сътън, оплетени в мрежа от лъжи и интриги

Бъдещето на "Опасни тайни", с оригинално заглавие The Lying Game, беше висящо, но феновете й се надяваха на по-благоприятен изход, особено предвид успеха на сродния "Малки сладки лъжкини", подновен за пети сезон наесен.

И двете тийнейджърски тв драми са вдъхновени от поредиците романи на Сара Шепърд. Тук Александра Чандо се превъплъщава в добродушната Ема и разглезената Сътън, които си приличат като две капки вода, но са разделени от малки и израстват в коренно различни условия - като героите от "Принцът и просякът" на Марк Твен.

След последните засега епизоди от "Далас" сериалът заема вечерите по Би Ти Ви между понеделник и четвъртък от 21 ч.

Сюжетът е класически и в момичешката си версия е познат както от романа за деца "Двойната Лотхен" на Ерих Кестнер, така и от екранизации като "Капан за родители".

След като се откриват случайно, двете идентични на външен вид момичета разбират, че са водили напълно различен живот, и разменят местата си, като същевременно обаче търсят истината за обстоятелствата около своето раждане и биологичните си родители, докато се забъркват във все по-голяма каша от интриги, лъжи и тайни...

Александра Чандо не е първата, която разговаря със себе си на екрана. В еднояйчни близнаци са се превъплъщавали например Арми Хамър ("Самотният рейнджър") като братята Уинкълвос в "Социалната мрежа", Тимъти Хътън в "Тъмната половина" по Стивън Кинг, малката Линдзи Лоън в "Капан за родители", Никълъс Кейдж в "Адаптация", който му донесе номинация за "Оскар".

У нас напоследък в двойна роля гледаме Христо Гърбов, който в хитовия БГ сериал "Столичани в повече" играе близнаците Цекови - крупният бизнесмен Константин, избран за кмет на Извор, и кръчмарят Пацо, който трябва да се представя за него, докато брат му е в чужбина.