Според него българите и турците в страната раждат много по-малко деца

До 2040 г. ромите в България ще бъдат над 50 % от населението. Това прогнозира бившият главен мюфтия д-р Недим Генджев в сутрешния блок на Тв7.

Над 50% ромско население до 2040 г.

"Нека не ми се обиждат циганите, но те ще са над 50% от населението на България до 2040 г. по мои изчисления", заяви той.

"Българите и турците в България раждат много по-малко деца, разходете се из циганските махали и ще се убедите в това. В България има етническа и верска търпимост", категоричен е Генджев.

Той обяви план в пловдивския квартал Столипиново да се построи социален молитвен дом, който да представлява нещо като МОЛ. Проектът ще бъде финансиран от Саудитска Арабия и по-конкретно от семейство Заамил, които са най-големите производители на електрически стълбове.

Обвинения към настоящия главен мюфтия

Генджиев отправи обвинения срещу настоящия главният мюфтия на България Мустафа Алиш, че не защитава интересите на България, а тези на премиера на Турция Реджеб Ердоган.

"Над 170 имота на мюсюлманското вероизповедание могат да бъдат отнети от държавата, защото има огромен дълг от 5 млн. лв. Това са имоти, подарени от нашите деди", припомни бившият главен мюфтия.