Софи Маринова е събрала във втория полуфинал на Евровизия същия брой гласове като норвежкия иранец Туджи, класиран на 10-ото място

И нашата Софи Маринова, и Туджи имат по 45 точки. За съжаление обаче за нас са гласували 10 държави, а за норвежката песен Stay - 11, сочат резултатите, оповестени днес.

Така, по регламент, страната ни остана на 11-о място, пропускайки участието си на финала.

Българската песен Love Unlimited (Любов без граници) е получила точки от Босна и Херцеговина, Македония, Малта, Португалия, Сърбия, а също от Франция, Германия и Великобритания, които участваха директно на финала, но гласуваха в нашия полуфинал.

Норвегия също е подкрепила Софи Маринова

Техният представител Туджи, който ни изпревари в класирането, е роден в Иран преди 25 години, но живее от малък в новата си родина, където е не само певец, модел и водещ в местната MTV, но също и социален работник, каквото е образованието му.

Най-много точки - 10, са ни дали зрителите и журито от Турция.

Статистиката от гласуването сочи, че можехме да сме на финал, ако някоя от останалите 10 държави, които се състезаваха в същата вечер ни беше присъдила поне една точка.

Става дума за Беларус, Украйна, Грузия, Естония, Литва, Словения, Хърватия, Словакия, Холандия и Швеция,

от които имаме по 0 точки

България, от своя страна, е дала рамо на Швеция с 10 точки, а с осем - на Турция. Гласове от нас във втория полуфинал са получили още Македония, Малта, Украйна, Литва, Естония, Норвегия, Босна и Херцеговина.

И във финалната вечер, и на 24 май с най-много точки - 12, сме възнаградили Желко Йоксимович (Сърбия), който остана трети в крайното класиране, изпреварен от руските баби и победителката Лореен с нейната "Еуфория". Ето последното му изпълнение на сцената в Баку.