Димитър Бербатов ще се изяви като актьор на сцената на зала 1 на НДК по случай 70-годишнината на Националната спортна академия.

Нападателят на „Манчестър Юнайтед” ще има специална роля в галаспектакъла под надслов „Минало, настояще, бъдеще”, който ще започне в 18 часа на 18 май.

Компания на футболната звезда ще правят други студенти от Националната спортна академия “Васил Левски” от 50 вида спорт. Самата роля на Бербо се пази в дълбока тайна.Митко е студент 2-ри курс в НСА на индивидуално обучение и дори е взел изпита си по гимнастика с „отличен”, пише hotnews.bg.

Идеята на авторите на спектакъла е да покажат приемствеността и непреходните ценности в спорта, както и ролята на Националната спортна академия като утвърдена школа за елитна подготовка. След края на шоупрограмата Бербатов ще сложи отпечатъците си на Алеята на славата на НСА. За тържеството в София специално ще пристигне и легендарният Франц Бекенбауер.

Организаторите на проявите са подготвили цяла поредица от събития с които да ознаменуват празника. От 17 до 19 май в НСА ще се проведат два международни научни конгреса под патронажа на Международния олимпийски комитет. Учени и лектори от цял свят ще говорят за олимпийския спорт и тренировки, физическото възпитание, мениджмънта и т.н.