Страната ни си изгражда все по-добро име на туристическия пазар

Един от най-престижните издатели на вдъхновяващи туристически наръчници, карти и книги - британският Rough Guides, подрежда България на осмо място във важна своя класация.

Сайтът на издателството предлага виртуална разходка из най-интригуващите дестинации в света за новата година. Наред с нашата страна са посочени Етиопия, Мадагаскар, Бразилия, Турция, Грузия, Руанда, Япония и Македония. Класацията е споделяна от хиляди читатели в социалните мрежи.

България е описана като страна с невероятни плажове, мек климат, ниски цени, красиви исторически градчета и дружелюбни хора. Определена е като по-евтина алтернатива на Хърватия, с по-малко туристическа навалица. „Черноморските курорти са пълни с хора, а ските, планинските походи и карането на велосипеди (в нея) стават все по-популярни, особено в планинския масив Витоша край София, Родопите на юг и издигащите се гранитни върхове на Рила”, посочва сайтът.

Rough Guides предлага и списък от осем неща, които не бива да се пропускат в България. Той включва храм-паметника „Свети Александър Невски” в София, Рилския манастир, стария град на Пловдив, Витоша, Копривщица, плажните барове по Черноморието, киселото мляко и наблюдението на птиците в страната ни.

Източник: Manager.bg