Белослава ще пее във втория ден, събота, срещу първото юлско утро, а петъка откриват DJ ilko, Tri O Five и Sirius & Methodical

Както казва Майкъл Флеминг от Tri-O-Five, който ще е и водещ на фестивала: "Няма значение дали ще е Джулай морнинг, Коледа или Великден - важна е енергията на хората, събрали се да създадат нещо красиво и да се забавляват заедно!".

Преди да сте започнали да стягате багажа за къмпинг Градина, където се провежда Созопол фест 2012, припомняме ви кои български музиканти ще подгряват за Black Coffee, Bucie, Tortured Soul, Osaka Monaurail, DJ Spinna и другите хедлайнери.

Белослава

Освен новия си албум "Когато има защо", който самата тя оприличава на "късен летен следобед, пълен с чисти звуци между истински приятели", на Созопол фест 2012 певицата ще представи някои от предишните си хитове.

Белослава във "Фейсбук"

Dirty Purchase Company (D.P. Co)

"Дърти пърчис" възникват като клубна формация към клуб "Суингинг хол", като в началото са по-близки до блуса, но с включването на вокалистите Амалия (пяла по концерти с покойния Робин Гиб) и Емил Минчев - плюс Иван Лечев на солокитара и цигулка - се пренасочват към фънк и соул звучене.

Мариян Христов, или DJ ihou

Мариян не определя себе си просто като диджей, а по-скоро като "музикален естет". Повлиян е по-големия си брат, който се занимава с продуциране, аудио инженеринг и диджейство още в края на 90-те в легендарния по онова време пловдивски клуб B52.

Завършил е фотография, но работи главно като дизайнер и уеб разработчик, а напоследък усвоява и видеомонтажа.

Намерете го онлайн на www.soundcloud.com/dj-ihou или във "Фейсбук" - www.facebook.com/mhristov

Диджей Мартен

Смятан за едно от най-напредничавите имена на българската музикална и клубна сцена диджей Мартен смесва фънк с диско, ню диско, буги и дийп хаус. Пускал е в почти всички елитни клубове, а заедно с диджей Илко води собствено предаване (Funk da Disco) всяка неделя по Радио Нова.

Диджей Мартен във "Фейсбук"

Диджей Мартен

Преди да замине за Созопол диджей Мартен се появи на откриването на магазин от модната верига H&M в "Сердика център", София, 28 юни 2012 г.

Илин Гривишки, или DJ Илко

Започва своята кариера зад пулта в началото на 90-те, работил в култови клубове като "Ялта", "Спартакус", "Червило" и "Маскара". Продуцент на авторска хаус музика и създател на ремикси, той е и един от малкото български диджеи, изявяващи се извън страната - в Монако, Холандия, Германия, Франция, Македония, Албания, Гърция, Сърбия, Грузия, Русия. Напоследък менажира новия хаус клуб Wake Up и е музикален директор на Созопол фест.

Намерете го във "Фейсбук", а музиката му - на www.mixcloud.com/dj_ilko/ или в SoundCloud.

Sirius & Methodical

Може да звучат все едно са прекарали тийнейджърските си години на грамофоните, в скречове със стари плочи, но всъщност експериментират с редица стилове и бийтове.

Emil Prize

или Емил "Боро" Борисов (http://www.facebook.com/emilprize) не е само диджей, а и един от най-опитните промоутъри на Балканите. Най-големият му успех досега са били неговите Camp Sessions партита, на които няколко пъти годишно успява да привлече хиляди клъбъри, като е създал среда за българите, които ценят хубавата музика и екстремните спортове сред природата.

Ramsey Hercules,

DJ Данте или Бирата (www.facebook.com/ramsey.hercules) - всички тези имена се отнасят за един и същи човек. Диджей и продуцент от 1993-та, Дани Бирата е един от създателите на Phuture Shok през 2001-ва и на  Stereopor Records през 2009 г.

Tri O Five

вече пет години комбинират джаз, фънк и соул, а резултатът е елегантен клубен саунд. Nowhere To Go е последния им сингъл, в който запазват автентичния си стил и едновременно с това предлагат чисто ново и различно соул и R&B звучене. 

Първият им студиен албум, концептуалният Travelling, съдържа 22 парчета, разделени в два диска - Day Break и Night Out. Дневната компилация включва чилаут, а другата - 11 клубни денс парчета, смесени в един сет.

В състава са: Илин Гривишки (DJ ilko), Десислав Иванов (Desso) - саксофон и пиано, китаристът Антони Рикев (WahTony) и вокалистът Майкъл Флеминг (Lexus).