Трима са загинали, сред тях и 5-годишното дете, а още 36 души бяха ранени от превъртял шофьор

Мъж с джип се врязал в голяма група хора в австрийския град Грац. Трима души са загинали, а други 34 - ранени. Сред убитите е и 5-годишно дете с български произход, както и две жени, на 26 и на 28 години, съобщава вестник "Дер Щандарт".

В съботния ден в района имало множество хора заради проява по повод австрийския кръг от "Формула 1" този уикенд. Седмина от ранените все още са в тежко състояние. 

Умишлена атака

Според свидетели на инцидента мъжът е карал със 100 км/ч по пешеходната улица в центъра на Грац, като в един момент дори излязъл от автомобила и се нахвърлил с нож срещу хората, разказват очевидци. Сред жертвите му има и велосипедисти.

Извършителят на престъплението е 26-годишен босненец, баща на две деца, който наскоро е преживял тежка раздяла със съпругата си. Според полицейски източници той имал симптоми на "психоза".

Хиляди жители на града и туристи почетоха късно снощи паметта на тримата прегазени. Море от свещи изпълни площада пред една от църквите в града, който е вторият по големина в Австрия.

Виж още: Кой е масовият убиец от Чарлстън

Източник: ТАСС, "Дер Щандарт"