Дори да нямаш покана, можеш да разгледаш менюто и обстановката на партито, представено 10 дни предварително от майстор-готвача Волфганг Пук

От Американската киноакадемия знаят, че партито след събитие като "Оскарите" е не по-малко важен от самата проява - и тазгодишният бал (The Governors Ball) не прави изключение.

Новост тази година ще бъде коктейлната обстановка, която ще позволи на 1500-те гости да циркулират по-свободно из залата, докато опитват над 50 блюда, подготвени под надзора на шеф-готвача Волфганг Пук.

Ще ги поливат с 1000 бутилки от шампанското Moet & Chandon, но под формата на коктейлна напитка, избрана с конкурс и носеща името Moet Red Carpet Glamour.

Цветната украса ще е предимно в червено,

за да допълва интериора, решен в средиземноморски стил. Цветята са амарилис, рози, орхидеи, лалета и кали, внесени от Южна Америка, Холандия и Сингапур специално за случая.

Самата церемония ще се състои на 26 февруари (27-и сутринта българско време) в "Кодак тиътър", който след неотдавнашния фалит на "Кодак"

вече няма да се нарича така

От 2000 г. насам компанията плащаше над 3,5 млн. долара годишно за правото салонът да носи нейното име.

Договорът им беше за 20 години, но поради финансовите им затруднения се прекратява преждевременно.

След оставката на Еди Мърфи като водещ на вечерта се завръща комикът Били Кристъл.

Междувременно в официалния сайт Oscar.go.com се предлага тематично меню за "Оскар"-парти, вдъхновено от пет филма: "Форест Гъмп", "Кръстникът", "Закуска в Тифани", "Когато Хари срещна Сали" и "Ани Хол". (Припомни си и номинациите.)