Петкратният носител на титлата DJ №1 в света Армин ван Бюрен прие поканата на Yalta Club и за първи път включи страната ни в турнето по отбелязването на рождения ден на неговото радиопредаване A State of Trance.

Самият той признава, че огромната му популярност се дължи именно на неговото радиопредаване A State Of Trance (ASOT), чиито слушатели са над 20 милиона. То се излъчва в над 26 държави по 40 радиостанции, като у нас върви от средата на лятото по Radio Nova.

Така на 8 март в зала "Арена Армеец" родните фенове ще могат да споделят празника с холандската мегазвезда. След невероятните спектакли, които три поредни години Армин поднасяше на българската публика с участията си в Solar, той реши ни да удостои с честта една от 11-те спирки в световното му турне по повод 11-ия рожден ден на ASOT да е именно у нас. 

За Европа турнето ASOT 600 включва единствено родния град на Армин, Ден Бош и София, което е още едно признание за пристрастията му към нашата страна. Затова се очаква за впечатляващото с мащабите и важността си събитие в България да пристигнат фенове на диджея от съседните ни държави.

A State of Trance е едно от най-обичаните седмични радиопредавания по света, затова не е изненада, че ежегодно печели редица награди, сред които и "Най-добро радиопредаване" за 2006, 2007, 2008, 2009 и 2011 г. на Winter Music Conference. Причините за това са много, но в основата им е безпогрешният музикален нюх на Армин ван Бюрен. 

В рамките на двучасова програма Армин представя както най-добрите класики в транс музиката, така и нови изпълнители, които заслужават внимание, без да се ограничава до един стил. "Това, което прави транс музиката толкова популярна, е, че тя не се затваря в себе си, а може да инкорпорира електро, минимал или каквото си пожелаеш", споделя самият диджей №1 в света. 

За мегаспектакъла си в България на 8 март Армин ван Бюрен ще доведе за първи път у нас своя сънародник, транс диджея Даш Берлин (Dash Berlin), който тази година се изкачи до 7-ото място в престижната класация на DJ Mag - TOP 100 DJs. 

Но приятните изненади не спират дотук, тъй като тепърва предстои обявяването на още специални гости в мегаспектакъла.

Билети за ASOT 600 ще бъдат пуснати в продажба в средата на декември.