Незрящ адвокат от еврейски произход е главният герой в "Кантора Митрани", който се играе от Любомир Младенов. Гледайте първия епизод довечера по TV7

По-младите може би познават Любомир Младенов повече като глас от озвучените на български чужди сериали (например д-р Марк Слоун от "Анатомията на Грей" или таткото от "Малкълм" - Хел).

По-възрастните обаче го помнят и от българското кино преди 1989 г., където е играл както Тодор Живков (в "Ударът"), така и цар Борис Трети (в телевизионния "По дирята на безследно изчезналите").

Сега актьорът ветеран, който на 2 май навършва 66, се завръща на малкия екран с главната роля в "Кантора Митрани" - анонсиран от създателите си като

първия български адвокатски сериал

Тук Любомир Младенов за пръв път се превъплъщава в адвокат. Героят му се нарича Берто Митрани и е от еврейски произход - а освен това е и незрящ, след като е изгубил зрението си като юноша.

Митрани изглежда пълна противоположност на нашумелия Стаменов (Мариус Донкин) от друг български сериал, завъртял се тази година - "Отплата" по Нова.

Титулният персонаж в "Кантора Митрани" е описван като емблематичен софийски адвокат, който се води от изключителното си чувство за справедливост, с рядко срещан в наши дни рицарски морал - и със своя необикновен усет за добро и лошо е водещ модел на подражание за младия, но много амбициозен втори адвокат от кантората - Борис Видолов

Към тях скоро се присъединява и Милена Хаджийска (Ралица Паскалева), фаворитка на Берто още от университетската аула, където той я забелязва в качеството си на неин преподавател по право. 

Двамата млади юристи са едновременно професионални съперници, но и силно привлечени един от друг - но Борис е сгоден за красивата Невена (Искра Донова).

Още една ветеранка - актрисата от театър "Българска армия" Меглена Караламбова, играе верния съюзник на адвокатското трио г-жа Табакова, дългогодишна асистентка и довереник на Берто.

Актьорите Любомир Младенов, Искра Донова, Ралица Паскалева, Светла Георгиева, Меглена Караламбова и Атанас Михайлов на премиерата на сериала, 19 април 2012 г.

В сериала се снима и победителката от актьорското риалити на TV7 "Стар машийн" Светла Георгиева, която играе дъщерята на адвокат Митрани - Леа.

И тук, подобно на "Женени с деца в България", сред героите има и четириного - кучето водач на адвоката, на име Зиг-Заг, или Зиги.

Едночасовите епизоди, които ще разнищват различни казуси, ще се излъчват всяка сряда и петък по TV7.

Режисьори на "Кантора Митрани" са Виктор Божинов, Станислав Тодоров-Роги и Александър Косев, а сценарният екип се състои от Добромир Байчев, Ивайла Радулова и Мони Шварц.

Любомир Младенов като адвокат Митрани, снимка: TV7