Арестувани са родителите, сестрата, трима други роднини на нападателя и съквартирантът му

Турската полиция е задържала 7 души във връзка с убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, който беше застрелян снощи в галерия, съобщава Анадолската информационна агенция.

Убийството беше окачествено като терористичен акт. Задържани са родителите, сестрата и трима други роднини на нападателя -  22-годишният Мевлют Мерт Алтънташ. Арестуван е и неговият съквартирант. От жилището на Алтънташ е иззета документация.

Към момента властите работят по версията, че зад атентата стои фетулахистката терористична организация "Фето". Нападателят пък е бил на квартира при журналист от вестник "Заман", известен като бившата медия на гюленистите в Турция.

Виж още: Путин: Убийството на посланик Карлов е провокация към Русия и Турция

Междувременно руски следователи заминаха за Турция, за да участват в разследването за убийството на посланика. По думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песко в състава на групата влизат общо 18 души.

Руските туристи в Турция са помолени да избягват места, където се събират повече хора и да не напускат местонахожденията си, препоръчаха в официално изявление от "Ростуризъм". В момента там се намират около 10 хил. руснаци. 

Източник: "Дарик"