Намерим ли отговорите им, ще можем по-лесно да се отървем от болката от предателството

Понякога се чувстваме прецакани. Факт, който няма как да бъде избегнат, освен ако не си социопат, но дори тогава вероятно смяташ, че целият свят ти е длъжен с нещо. Та понякога се случва да се почувстваме измамени от някого. Или от обстоятелствата. Или от живота като цяло. 

В такива моменти сме склонни да взимаме прибързани решения и да се подвеждаме по емоцията. Затова е важно да си спомним някои неща, които да ни върнат на земята и да ни накарат да се замислим трезво над нещата. Стигнем ли и до тази стъпка, самото разочарование отшумява по-бързо. 

Най-лесно това се постига, когато започнем да си отговаряме на определени въпроси. 

1. Разбираме ли напълно ситуацията и всички фактори около нея? 

Понякога ние се чувстваме предадени от някого, но не означава, че нещата действително стоят така. Да, на нас ни е неприятно, боли ни и т.н., но трябва да се запитаме дали сме честни спрямо себе си и дали просто не си търсим изкупителна жертва. 

2. Имаме ли нужда от време и промяна на средата, за да ни мине по-лесно?

Понякога, за да отшуми болката и да ни отминат негативните емоции, имаме нужда да сменим обстановката. Най-малкото имаме нужда да не виждаме човека, който ни е наранил. Ако не може да се махнете някъде или нямате нужното време, то поне се постарайте да промените малко поне собствената си среда. 

3. Този, който ни е разочаровал, съжалява ли за стореното?

Не че това ще промени особено факта, че ни е разочаровал, но все пак помага да знаеш, че другият съжалява и е осъзнал грешката си. Ако пък не съжалява, значи просто имаш знак как точно стоят нещата. 

4. Доколко този човек е важен в живота ни?

Изключително ключов въпрос. Когато оценим доколко този човек е важен за нас, колко скъп ни е и т.н., ние разбираме дали сме склонни да простим и доколо да простим. 

5. Ако съжалява, как би могъл да заслужи прошка?

Също един въпрос, чийто отговор ни помага да изясним за себе си как стоят нещата и какво да очакваме от другия, ако той иска да си възвърнем отношенията. Разберете какво дълбоко в себе си искате, за да възвърне другата страна доверието ви. 

6. Какво ознава за нас прошката?

Изключително важно е да знаете сами за себе си къде са границите на прошката, които самите вие слагате. Така ще знаете дали можете да простите и какво точно да простите. 

7. Как в крайна сметка ще се почувстваме самите ние по-добре? Какво да направим за себе си?

Най-важният от всички въпроси - какво искам аз? Какво действително ще ме направи по-щастлив в тази ситуаиця. Разберете ли това, готови сте да продължите напред и да оставите болката да отмине, а самите вие да вземете решение спрямо този, който ви е подвел.