Алфа жената е силна и независима, понякога я обожават, друг път я ненавиждат, но никой не остава равнодушен към нея

Алфа жената е доминираща, тя се среща с толкова мъже, с колкото пожелае. Тя е силна и уверена, работи много и има склонност да контролира всичко. Често е саркастична. "Алфа жена" е по-скоро състояние на дума и съзнанието.

На алфа жените не им е нужно да се обличат секси, за да са секси, те излъчват прелъстителност с всяка пора, защото умът е най-големият афродизиак. Обикновено наричат подобни жени "кучки" - кога с възхищение, кога като заклеймяване, - но никой не остава безразличен към тях.

В миналото мнозина от тях са се озовавали на кладите, обявени за вещици от тесногръдите си съграждани. Слава Богу, тези времена са отминали. Ето и чертите, които тези жени споделят:

1. Те трябва да бъдат уважавани

Алфа жената ще се отнесе към вас с респект, затова очаква същото и от вас. Тя уважава себе си и не би търпяла партньор, който е под нея. Напротив, тя изисква до себе си мъж, комуто може да се довери и очаква той да уважава нейните решения и лично пространство.

2. Те имат нужда от предизвикателства

По правило алфа жените дават предимство на страстта пред романтиката. Те имат нужда от партньор, който да ги провокира и предизвиква. Не биха построили връзката си върху състезателен принцип, но нямат нищо против малко съперничество. Партньорът им трябва добре да умее да защитава позицията си.

3. Те пазят ревностно своята независимост

Алфа жената работи здраво и преследва целите, които си е поставила. Тя се бори за онова, което намира за важно. Дори когато е силно увлечена, тя умее да пази личното си пространство и ще остане с мъжа, който уважава границите й и я оставя да вземе решенията си.

4. Те се нуждаят от човек, комуто могат да се доверят

Алфа жената знае, че в основата на здравата връзка е взаимното доверие. Тя знае как да действа и как да контролира нещата, но понякога има нужда да свали гарда и да покаже уязвимостта си. Затова й трябва партньор, на когото може да се довери.

5. Те имат нужда от човек, който да ги връща на твърда земя

Алфа жените са силни и упорити, но това не означава, че винаги са прави. Те имат нужда от партньор - достатъчно уверене и точен, който да им сочи правия път, когато изгубят нишката. Някой, който да им напомня, че не са съвършени и че грешките са необходимата част от израстването.

6. Те имат нужда от бързо темпо

Алфа жената обикновено управлява живота си на висока скорост, има план, има график и не се страхува от много работа. Тя има нужда от партньор, който да импонира на темпото й и да не изостава, някой, който понася напрежението също толкова добре и дори го използва като гориво.

7. Тя има нужда от смях

По принцип важи за всички жени - ако успеете да ги разсмеете, намерили сте пътя към сърцето им. Но за алфа жените е особено важно човекът до тях да съумее да извика усмивката на лицата им, да ги накара да се разсмеят, да разтоварят стреса и напрежението.

Източник: Дейвид Улф