Представата за Австралия е като пъстра туристическа картичка – колаж от много различни снимки.

Страната има всичко - островни скривалища, модерни градове, дива пустош, дъждовни гори. Тя е жива енциклопедия на видовете – от хрисими камили и кенгуру до смъртоносни крокодили и акули. Австралия е неописуема, но и сравнително луксозна дестинация, тъй като се намира далеч от България. Нека ви предложим няколко начина да изживеете австралийското приключение, особено когато тук е зима, а там – горещо лято.

Ако ви интересува за Спорт тото проверка на билет, а също и за някоя от големите международни лотарии, вижте тиражите и натрупаните джакпоти в специализираните сайтове. Така ще се убедите колко големи печалби очакват да бъдат спечелени. А защо не именно от вас? И така, говорейки за лото милионери и пътувания, време е да се пренесем в Австралия. Ще видим частица от това, с което ще ни изненада невероятният континент. А то е наистина много.

Островът на гущерите

От момента, в който погледнете Острова на гущерите от самолета над Големия бариерен риф, веднага ще разберете, че това е специална дестинация. Аквамариновият риф се простира под краката ви, създавайки впечатляващ контраст с парченцата земя с бели плажове в дълбокия син океан. Очакват ви 24 частни плажа, които може да обиколите с яхта, както и луксозни курорти с панорамна гледка към океана. Ще се чувствате като крале в това райско кътче – местни специалитети, СПА, почивка и множество развлечения, сред които дори не е нужно да споменаваме гмуркане и круизи. Колкото до Големия бариерен риф, само ще припомним, че това е единственият жив организъм, който е видим от Космоса. Дом на повече от 1500 вида риби и над 400 вида корали, това е най-голямата атракция на необятната водна шир.

Мелбърн

Определян като най-добър град за живеене в света, космополитният, но спокоен Мелбърн е известен със своята красота, подреденост и улично изкуство. Разположен е в залива Филип Бей и през него минава живописната река Яра. Посетете плажовете на града, а ако ви се прииска да отидете на шопинг, определено се насочете към историческия пазар „Виктория“. Това е най-големият открит пазар в Южното полукълбо. В града се усеща наследството на викторианската епоха, което само добавя към неговия чар. Не пропускайте изискания клуб „Бонд“, както и гурме ресторанта „Атика“, редовно е класиран сред 50-те най-добри в света. Мелбърн е известен още със своята кафе-култура, а многото сладкарници ще ви примамват на всеки ъгъл – австралийците знаят как да подслаждат живота.

Скалата Улуру

Червената скала Улуру, наречена още Айер, е масивна скална формация с основно значение за коренното население на континента. Археолозите са категорични, че край скалата е имало човешко присъствие още преди 10 000 години. Днес част от национален парк, скалата остава свещена за коренните племена на континента, затова изкачването й е забранено. Очарованието на природното чудо се дължи на факта, че то сякаш променя своите цветове. В района ще ви развеждат представители на аборигените, ще опитате тяхната храна и ще вървите по техните маршрути из дивата природа, срещайки торбести и други австралийски бозайници. Освен че ще ви върне назад във времето, това приключение ще ви срещне с една от най-древните и оцелели до днес култури в света.

Хепбърн Спрингс

Определена като най-романтичната дестинация в Австралия през 2017-а, Хепбърн Спрингс е място за двама. Избягайте навътре в провинцията на щата Виктория, изгубете се в сюрреалистичната природа, потопете се в естествените минерални изводи, отидете на масаж и СПА процедури или на пикник в гората през деня. Вечерите прекарвайте с чаша страхотно австралийско вино и местни специалитети пред камината. Освен разточителния, но ненатрапчив лукс, курортът на топлите извори държи още един коз – шоколадовите изкушения, произвеждани от местни майстори и семейни фабрики. Определено всеки лото милионер ще оцени тази спокойна почивка с любимия човек.

Бонди Бийч

Повечето хора свързват Сидни с прекрасната сграда на операта и оживения център, но ние ще ви препоръчаме плажа Бонди в покрайнините на града. Бронзови тела, жълт пясък, сърф – добре дошли на един от най-известните плажове в света. Това е чудесно място за разходка край морето или за пикник, затова не е случайно, че тълпи от туристи и местни жители се събират там. Магазини, кафенета и ресторанти примамват бродниците на крайбрежната алея, а в определени часове и дни се провеждат пазари и други забавления. Не е нужно да казваме, че Сидни разполага с отлични условия за настаняване и прохладни паркове, в които да се скриете от жегата.

Австралия е страхотна дестинация, която със сигурност изненадва своите гости. Страната е доста голяма, така че отделете няколко седмици, за да откриете нейните богатства, останали дълго време извън полезрението на света.