Всички онези неща, които ни спират в това да бъдем щастливи и да обичаме истински

Когато стане въпрос за любов, всеки има да каже нещо. Някои ще споделят разочарования, други ще те засипят с пеперудите, които пърхат из стомаха им и общо взето всеки ще даде своята позиция за нещата. Има обаче едни общоприети митове, които са останали запечатани в съзнанията на хората и следването им може да ни доведе до изключително много главоболия. 

Така например съществуват едни пет схващания за любовта, връзките и отношенията, които за свое собствено добро трябва да игнорираме:

Tseluvka

1. Споделената любов е гаранция за успешна връзка

Тъжната истина е, че само любов не стига. Дори да обичаме някого по безкрайно романтичен начин и любовта ни е споделена, ако липсват разбирателство, обща визия за бъдещето, спокойствие или пък парите перманентно ги няма, връзката рано или късно ще претърпи провал. Това, че сте влюбени и се обичате далеч не означава, че сте подходящи партньори и нещата ще се получат.

2. Любовта е извинение да разиграваме половинката

Има едни такива моменти, когато човек подлага тези, които искрено го обичат на какви ли не неща, "за да докажат любовта си". В любовта, както и толкова много други неща, ако си от зависимата страна, по-често страдаш. Разиграването на половинката често може и да е неволно или в очите на този, който го прави, да изглежда невинно, но всъщност е доста грозна постъпка. И далеч не е приятно или дори разумно да си играем с чувствата на другите, каквито и да са причините за това. Всеки човек си има праг на търпимост и не се знае кога може да си го отнесеш заради подобни "заигравки".

Виж още: Истинската любов - търсете я в малките неща

3. Любовта носи страдание

Общо вярване е, че влюбиш ли се, рано или късно ще излезеш разочарован и ще страдаш. Въпросът е, че ще страдаш дори и да не се влюбиш, като тогава ще е от самота. Но нека не забравяме, че романтиката е онази щипка сол, която прави от живота ни най-прекрасното приключение.

Lyubovta na zhivota

4. Длъжни сме да останем с човека, който ни обича

Мислите си, че понеже половината ви ви обича, трябва да останете с нея/него. Искате да запазите чувствата на партньора/партньорката си и затова оставате във връзка, която очевидно не води доникъде. Ваш избор, но все пак се замислете, че ако не сте щастливи, няма как да направите и половинката си щастлива. И в крайна сметка винаги се стига до едно дълго и взаимно самоизмъчване, защото освен ако не сте във връзка с някого, който не забелязва абсолютно нищо около себе си, вероятността половинката ви да забележи, че нещата не вървят, е огромна. А тогава вече положението става тегаво.

Виж още: Някои от най-великите любовни истории, които светът познава

5. Любовта е веднъж в живота

Това, че някъде във вселената съществува само една душа, сродна на вашата е меко казано наивно. Факт, е че любов не се намира под път и над път и не става с всеки. Но колкото и чепат характер да сте, все ще се намери някой, който да отговаря на вашите странности и да ги допълва по такъв начин, че да се чувствате уникално. И ако се окаже, че с този/тази не се получава, ще се намери друг субект, който/която да ви допълва по-друг, но все така уникален начин. Защото това е любовта - способността да се допълвате до постигане на хармония. А другото са напудрени филми и мненията на разни хора.

Ego

Източник: Bulevard.bg/Nie-jenite.bg