Ако си „нощна птица“, опознай тези дестинации отблизо

Светът има различни лица през деня и нощта. Пълен е с прекрасни места, но някои от тях разкриват истинската си прелест след залез слънце. Вечерта крие много тайни и красота...

Очарованието на Брюге

Брюге е един от най-големите градове в Белгия. Разположен е близо до бреговете на Северно море, отвъд което е Англия. През 2002-а градът бе избран за европейска столица на културата, а две години по-рано историческият център на Брюге бе включен към Списъка със световното наследство на ЮНЕСКО. Чарът на Брюге се крие именно в центъра и в реките, които през нощта отразяват светлините на средновековните сгради по впечатляващ начин. Градът засиява със своите клубове, канали и очарователни кътчета. Повечето от заведенията се намират на площада „Ейермаркт“ („Яйчения пазар“), считан за парти центъра на Брюге.

Да преживееш финландската столица

Хелзинки бе избран за Световна столица на дизайна за 2012 г. Градът предлага много забавления за тъмните часове на денонощието. Задължително трябва да се разходиш по пристанището, където пред теб ще се разкрият прекрасни гледки към бреговете на Балтийско море. Наоколо ще откриеш много барове. Преди да потънеш в някой от тях обаче, би могъл да се пошляеш по прекрасно осветената централна улица „Алексантеринкату“.

Нощният живот на Токио

Обикновено едно пътуване до Токио трае по-дълго време, затова и изборът от впечатления, които да останат в паметта ти завинаги, е огромен. Градът лежи в едноименния залив и има много забележителности и небостъргачи, чиито светлини вечер те оставят без дъх. Новата кула Sky Tree и обичаната от всички Tokyo Тower греят в различни цветове. Токио никога не спи и почти всички магазини са отворени до полунощ.

Източник: Venere.com