Курортът очаква ръст в туристите от Западна и Централна Европа

Въвеждане на глоба от 50 евро за туристи, които падат пияни на алеите в курорта Слънчев бряг и 250 евро за тези, който колабират директно в зелените площи в курорта.

Това са само част от предложенията на Регионалната туристическа камара в Бургас, които ще бъдат внесени за разглеждане в МВР, съобщава "Дарик".

Според председателя на Управителния съвет на камарата Иван Иванов, ефектът от въвеждането на тези мерки ще затегне дисциплината в комплекса.

Виж още: Слънчев бряг попадна в класация за най-развратните курорти в Европа​

"Никой не може да ни убеди, че западноевропейците са се научили на ред и дисциплина, само по пътя на убеждението. Необходими са по-строги мерки", категоричен е Иванов. Според него това е правилната посока, която Слънчев бряг трябва да поеме, за да изчисти имиджа си като алкохолна дестинация.

"Не съм открил топлата вода, тази идея отдавна е реализирана в Палма де Майорка и работи много добре. Не знам защо у нас институциите отказват да въведт ред, за да няма грозни сцени в курортите. През миналата година входирахме предложението за санкции в Министерството на туризма, но не знам защо, то не се прие сериозно. Поставихме въпроса за създаването на туристическа полиция - също не срещнахме разбиране", оплака се Иванов.

Предварителните прогнози сочат ръст в записванията на туристи от Великобритания, Германия, Чехия и Полша. Иванов не се нае да прогнозира дали руският пазар ще отбележи ръст през лятото на 2016 г.

Виж още: Учените откриха 4 вида пияници​

Източник: "Дарик"