"В историята вече всичко се е случвало, но народите и правителствата никога не са си правили изводи и не са извлекли за себе си тези уроци, които би следвало да се извлекат от историята." - Георг Хегел

1027 г. — Анри I е коронясан за крал на Франция.
1610 г. — Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII.
1643 г. — Четиригодишният Луи XIV става крал на Франция след смъртта на баща си - Луи XIII.
1871 г. — Свиква се Третият църковно-народен събор, по време на който се изработва устав за управление на Българската православна църква.
1899 г. — Основан е уругвайският футболен тим "Насионал Монтевидео".
1925 г. — Гео Милев е осъден на една година тъмничен затвор, 20 хил. лева глоба и лишаване от граждански и политически права за две години.
1928 г. — Образувана е Самарската област.
1931 г. — След едномесечна правителствена криза е сформиран коалиционен кабинет на Демократическия сговор и Националлибералната партия, като министър-председател на България остава Андрей Ляпчев.
1948 г. — Израел се обявява за независима държава и избира временно правителство. Непосредствено след това страната е нападната от съседните арабски страни, с което започва Арабско-израелската война (1948).
1955 г. — България, заедно с Албания, ГДР, Полша, Румъния, СССР, Унгария и Чехословакия, участва в създаването на Военно-политическата организация на Варшавския договор.
1972 г. — В Литва Ромас Каланта се самозапалва на публично място в знак на протест срещу потисничеството от страна на съветското правителство.
1973 г. — Изстреляна е първата американска космическа станция - "Скайлаб."
2003 г. — Самоубийствена атака на жена камикадзе в Чечения отнема живота на 18 души.
2010 г. — Открит е стадионът "Авива стейдиъм" в Дъблин, Ирландия.