Има десетки научно доказани причини, поради които е добре да се прави по-често секс. Ето някои от тях:

1. Сексът намалява кръвното налягане

Това може да се обясни с едно изречение. Редовното гушкане с партньора намалява диастолното кръвно налягане (диастолата е фаза на пълнене на сърцето). За незапознати не е ясно това какво значи, но докторите казват, че е добре. 

2. Сексът е добър за сърцето

По-честият секс помага да гориш много калории, което помага на сърцето и предпазва от инфаркт. Според проучване на New England Research Institute, при мъжете, които правят редовен секс има с 45% по-малка вероятност да имат проблеми със сърцето. 

3. Сексът е добър за простата

Редовният секс поддържа хигиената на простатната жлеза, за да не се задържат там течности, които излизат при еякулацията. Редовното еякулиране ще премахне тази опасност.

4. Сексът предпазва от проблеми с ерекцията

Страшната статистика сочи, че 50% от мъжете над 40-годишна възраст имат проблеми с ерекцията. Добрата новина е, че най-доброто лекарство срещу импотентност всъщност е сексът. Ерекцията позволява на кръвта да минава през артериите на пениса и това подържа доброто състояние на тъканта. Освен това, докторите сравняват ерекцията с атлетически упражнения, т.е – колкото повече тренираш, толкова повече ще играеш.

Виж още: G-точката не съществува

5. Сексът е като фитнеса, но по-eфективен

От секс няма да станеш бодибилдинг машина, но физическите упражнения са също толкова постоянни и натоварващи. По време на секс гориш калории, а учестеното дишане е знак, че се уморяваш. Ако правиш секс по три пъти на седмица за 15 минути, ще изгориш 7 500 калории за една година. Освен това, учестеното дишане увеличава съдържанието на кислород в клетките, а тестостеронът, който тялото произвежда, укрепва мускулите и костите. Така че по-добре си направи фитнес в леглото.

6. Сексът е антидепресант

Ако се чувстваш депресиран трябва да измислиш как да се справиш с това. Ако си загубен, ще пиеш хапчета. Ако не си толкова загубен, ще спортуваш редовно. Ако пък изобщо не си загубен, ще правиш редовен секс. По време на секс тялото произвежда анти-стресовия хормон допамин, както и "хормона на щастието" ендрофин, което ти трябва, ако ще се бориш с депресията.

7. Сексът провокира вярност

Ако мислиш, че с половинката ще се разделяте, правете секс по-често и всичко ще е наред. Старите майстори биха се изказали даже по-грубо по този въпрос, но не е необходимо. Според дефиницията на учените, сексът провокира производството на окситоцин, който е отговорен за това да се чувстваш щастлив и влюбен. 

8. Сексът те прави да изглеждаш по-млад

При мнозина възрастни мъже се налага парите им да ги правят по-млади в очите на жените. Според учените, можеш да постигнеш същия ефекти с редовен секс. 

9. Сексът ти дава по-дълъг живот

След като правиш толкова често секс, че сърцето, мускулите, повишената циркулация на кислород и всичко останало ти е на отлично ниво, то е логично да се предположи, че това ще доведе до по-дълъг живот. Хубавото в това уравнение е,че то означава, че колкото повече секс правиш, толкова по-дълго ще живееш. А още по-хубавото е, че колкото по-дълго време ще живееш, толкова повече секс ще правиш.

10. Сексът е готин

След толкова много научни трактовки по въпроса, може би е крайно време да го кажем така, че всички да разберат защо трябва да правиш по-често секс. Защото е Го - Ти - Но! 

Виж още: Как да разпознаем добрата любовница

Източник: menbox.bg