Донатела Версаче представи в Париж кутюрната колекция на модната къща за предстоящия сезон

Нямате търпение да дойде пролетта? Тогава може да се потопите в малко пролетно настроение с колекцията Atelier Versace Spring Couture 2012, представена от Донатела Версаче.

В Националното висше училище по изящни изкуства модната къща даде старт на седмицата на висшата мода с първото си участие на подиума от 2004 г. насам. 

Завръщането на "Версаче" във френската столица беше блестящо в буквалния смисъл на думата - със сияещи металически цветя, златисти проблясъци и искрящи кристали.

Силуетите на роклите са подчертани с акценти от златист метал, които обгръщат тялото, като създават 3D ефект в раменете и деколтетата.

Дантелата е в нова интерпретация, която смесва изящната лазерно изрязана коприна с ламинат, оформени в абстрактни флорални щампи.

Един класически дизайн на модната къща - байкър якетата - е прероден в кожено злато, с прозрачна дантела, инкрустирана с кристали.

Коктейлът от цветове е в характерната драматична палитра: злато и сребро, укротени с нюанси на шампанско и перли, обогатени с акценти в оранжево и яркозелено.

Звездни гости на ревюто на Донатела Версаче бяха актрисите Камерън Диаc, Даян Крюгер и Аби Корниш.