Изданието се позовава на собствени източници в МВР

Три независими едно от друго предупреждения от различни държави към българските служби за сигурност посочват, че има реална заплаха за терористичен акт в България. Това пише в. "Телеграф", позовавайки се на собствени източници в МВР.

От петък полицията в цялата страна е мобилизирана и мерките за сигурност са завишени. Информацията на ченгетата е, че се готви атентат на място, където постоянно има много хора, като метрото в София или в някой от моловете в страната, пише изданието.

Според информацията като най-вероятна мишена се посочва София, но опасност има и във всеки друг голям град. За да се справят със ситуацията и да предотвратят възможността за атака, от събота сутринта полицаи с кучета обикалят пероните в метрото в София. Освен това се проверяват за поставено взривно устройство, както и за хора със съмнително поведение, твърдят източниците.

По стратегическите обекти, които евентуално могат да бъдат атакувани, като летища, жп гари и пристанища, служителите са инструктирани за повишено внимание към подозрителни лица, както и за багажи и предмети, оставени без надзор.

Информацията не е потвърдена официално от МВР.

Източник: "Телеграф"