Улица "Пиротска" ще изглежда различно тази неделя, 19 август. Третото издание на фестивала "София диша" си е поставило амбициозната задача да я превърне в арена на визуалните изкуства.

Мотото на своеобразната изложба на открито, която може да види всеки посетител на "Пиротска" между 16.00 и 21.00 часа в неделя, този път е "Ветрове от цветове".

Изобразително изкуство, фотография, дизайн, скулптура ще бъдат акцент на третото издание на нашумелия фестивал. Зоната между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Стефан Стамболов" ще приюти обещаващи творци като Десислава Терзиева, която ще покаже своите творби от хартия и ще даде основни уроци на желаещите посетители. 

Ще видим и социално - провокативните илюстрации и фотографии на Христо Тренев, рисунките с туш и кафе на Мария Лъвчиева, плетивата на Диана и Николай Ангелови, тематичните ателиета на Център за култура и изкуство "Пъстър свят". 

Поредицата картини с щрауси, нашумели около видеото на един от музикалните хитове на това лято, ще бъдат представени от авторката си Нора Ампова. 

Организаторите от S Communication и този път няма да изневерят на провокативния привкус на инициативите си. Всеки желаещ посетител на фестивала ще може да участва в създаването на книга. Тя ще съдържа избрани от посетителите думи или изречения от любими техни книги, както и илюстрациите на инициатора – художник и преподавател в Нов български университет - Калина Христова. Книгата, създадена от избора на хората, е реакцията на Калина Христова срещу абсолютната власт на телевизията и Интернет в съвременното общество. 

В неделя посетителите ще се запознаят и с автора на новото лого на "София диша". По-любопитните пък ще могат да видят изчезващите архитектурни елементи от столицата, благодарение на фотографиите на Антон Найденов. 

Провокативните платна на Александра Рамирез също могат да бъдат видени тази неделя на "Пиротска", както и в Communication Room (ул. "Георги Бенковски" 40) до 27 август 2012 г.