Шоуто за оцеляване се завръща по Би Ти Ви с обещание за много изненади в едно от най-екзотичните и загадъчни места в света

Водещ на "Сървайвър" отново е актьорът Владимир Карамазов, който има опит от предишните три сезона. Изпълнителни продуценти и този път са Евтим Милошев и неговата "Дрийм тийм продъкшънс".

Желаещите да се включат в авантюрата трябва да имат българско гражданство и да са на възраст между 18 и 55 години.

Срокът за записване в приключенското риалити e до 15 ноември. Дотогава кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляра на адрес SurvivorCasting.btv.bg, към който да прикачат паспортна снимка, снимка в цял ръст, биография и телефон за обратна връзка. 

Владимир Карамазов е водещ на "Сървайвър" от 2007 г. насам

Въпросникът изисква мераклиите да посочат своя любимец сред родните участници досега, както и най-дразнещия, според тях, оцеляващ в историята на шоуто у нас.

Първият "Сървайвър" в БГ ефира се реализира от екипа на Слави Трифонов през 2006 г. на Карибите и бе спечелен от бургазлийката Нели Иванова.

В следващите издания, поверени на "Дрийм тийм", победители съответно станаха Георги Костадинов, Николай Мартинов и Георги Кехайов. Последният излъчен засега сезон бе помрачен от кончината на кмета на Раднево - 53-годишния Нончо Воденичаров, по време на снимките във Филипините през май 2009 г.