Две подпийнали английски момичета се целуват пред погледите на тълпа мъже, които вият като глутница животни. Едната ближе гърдите на другата, които са покрити с шоколад. Това е част от игра за спечелване на коктейл.

На съседната маса друга група момичета се наливат с водка. А часът е едва 5 следобед! Британците вече са пияни и ходят от купон на купон. Действието се развива в Слънчев бряг – курорт в бившата комунистическа държава България, пише британският вестник "Сън". 

Слънчев бряг вече е топ дестинация за младите британци, холандци и германци. В малкия курорт има 200 хотела и още толкова бара. Алкохолът е евтин, но това се оказва жесток капан за някои. Младите чужденци често стават жертви на инциденти с падане от балкони или биват ограбвани. 

Повечето признават, че са избрали този курорт заради евтиния алкохол - 10 шота текила струват 10 лева, което е по-малко от 5 паунда. Една бира струва 45 пенса. 18-годишният Сам Елисън от Челтънхам казва, че е отишъл в Слънчев бряг с приятели за една седмица. Той казва "Тук е луд купон. Бяхме в един бар, който беше безплатен за два часа и всички пиеха алкохол на корем. Сигурно съм изпил 20 водки с кока-кола. Направо се размазах." 

Неговият приятел Джош Френд, също на 18 г., добавя "Всяка вечер се напиваме. Коктейлите са без пари, бирата в магазина е 50 пенса. Откакто съм тук повръщам почти всяка вечер." 

18-годишната Лара Саукрофт описва престоя си така: "Моя приятелка танцува гола на един подиум. Пием колкото можем да издържим."

Момичета правят стриптийз в барове, за да спечелят безплатен коктейл (който иначе би струвал 3 паунда). Една тийнейджърка ближе гърдите на гол мъж, а след това се моли на приятелките си да изтрият снимките от телефоните си, за да не достигат до гаджето й.

Младежите са толкова пияни, че когато си намерят партньор/ка за нощта дори не успяват да отидат до стаите си. За по-близо отиват на плажа. 24-годишният Чарлз Ръф от Нюкасъл разказва, че предишната вечер, докато си вървял по улицата момиче от Норвегия скочило на гърба му. Двамата отишли на плажа и правили секс. 

27-годишният Антъни Харви работи в Слънчев бряг и коментира, че британците тук могат всяка вечер да си лягат с различно момиче от различна държава. "Тук съм от осем седмици и вече съм бил с момичета от Германия, Австрия, Финландия, Украйна. Все още не съм имал холандка." Той добавя, че и другите нации пият, но най-много пият британците. 

Тук обаче зачестяват инцидентите. 19-годишният Шон Дейвис загина заради "балконинг" - скачане в басейн от балкон на хотелска стая.  

Миналата година за петте месеца на летния сезон в България са загинали 24 британци. Голяма част от смъртните случаи са след падания от тераси и прозорци на хотели. Много британци стават жертви на обири. Статията на "Сън" красноречиво е озаглавена "България във Вулгария". 

Източник: profit.bg